середа, 10 жовтня 2007 08:11

Бойко: $929 млн боргу Газпрому не мають відношення до України

Міністр палива і енергетики України Юрій Бойко заявляє, що сума боргу російському ВАТ "Газпром" у розмірі 929 млн. дол. нібито за поставлений в Україну газ до України відношення не має.

Про це Бойко заявив журналістам, коментуючи заяву прем`єр-міністра РФ Віктора Зубкова про те, що 929 млн дол. боргу "Газпрому" будуть погашені за рахунок власних оборотних коштів "УкрГаз-Енерго" і НАК "Нафтогаз Україна".

Бойко уточнив, що "РосУкрЕнерго", крім того, що продає газ "Газпрому" СП "УкрГаз-Енерго" і "Нафтогазу України" для реалізації на внутрішньому ринку України, також веде інші види діяльності. Зокрема, виплачує дивіденди і т.д.

Міністр відзначив, що "РосУкрЕнерго" не розрахувався за поставлений газ на, приблизно, 1,3 млрд доларів, а за ціною 156 дол. за 1 тис. кубометрів, це, за словами Бойка, складає приблизно, 8 млрд кубометрів.

Кажучи про суму, названу Зубковим, Бойко відзначив: "Це інші відносини "РосУкрЕнерго" і "Газпрому", і до України не відносяться. Це стосується виплати дивідендів і т. д.".

За словами Бойка, 8 млрд. кубометрів газу підуть в рахунок погашення боргу. "Це означає, що 4 млрд з 32-х піде на експорт, як було заплановано "РосУкрЕнерго", а 4 млрд – буде реалізовано за тією ж ціною, за якою реалізує СП "УкрГаз-Енерго" і "Нафтогаз Україна" на внутрішньому ринку. Тобто, газовий баланс нашої країни не постраждає. Він буде виконаний в повному обсязі", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Бойко: $929 млн боргу Газпрому не мають відношення до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі