вівторок, 20 січня 2009 10:14

Богословська: Газового контракту немає. Є черговий піар Тимошенко

"Нафтогаз" і "Газпром" уклали рамкову угоду, а не договір про постачання російського газу до України. Таким чином, всі поїздки Юлії Тимошенко до Москви - це черговий піар прем"єра, а не результативна робота на благо нашої держави.

Про це під час програми "Шустер Live" на ТРК "Україна" заявила народний депутат України (фракція ПР), голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування функціонування газотранспортної системи України і забезпечення газом споживачів в 2008-2009 роках Інна Богословська.

Народний депутат переконана, що саме прем"єр-міністр України  зруйнувала десятирічний контракт на постачання газу (за ціною 50 дол. США за тисячу кубометрів) з РФ на територію нашої держави.

"Нагадаю, що ще в 2005 році безпосередньо уряд Юлії Володимирівни дав директиви по розірванню цього договору. Її розпорядження тоді виконав Івченко.

І те, що зараз нам знову розповідають, що Тимошенко про все домовилася з Путіним, що Україна отримуватиме блакитне паливо за самою кращою ціною - це неправда", - переконана Інна Богословська.

Вона виразила упевненість в тому, що вже у вівторок поточного тижня почнуться суперечки з приводу того, від якої саме базової ціни на газ нараховуватимуться 20 відсотків.

"Люди повинні розуміти: в даний час контракт не укладений, укладена рамкова угода. До цих пір ми не знаємо, якою буде базова ціна російського газу.

Вже дві доби підряд російські ЗМІ стверджують, що вона складе 470 дол. за тисячу кубічних метрів. А це означає, що для України ця цифра буде на рівні 375 дол. за тисячу кубічних метрів", - підкреслила Інна Богословська.

На її думку, цілком природно, що Росія "заганятиме ціну під максимум", а Україна спробує відстояти нижчі ціни. І одному Богу відомо,  на які реальні цифри ми знову вийдемо.

"А плата за все це така: Україна два тижні без газу, повністю зруйнована репутація країни як транспортера, в прямому сенсі слова на лопатках лежить українська промисловість. За підсумками переговорів двох прем"єрів ми отримали умови гірше, ніж 31 грудня 2008 року, коли Росія відпускала Україні газ за ціною 250 дол. за тисячу кубічних метрів.  Плюс був реекспорт! А ще -  збереження ставки транзиту газу на один рік.

Ось і виходить, що з вини Юлії Тимошенко ми отримали результат набагато гірше, ніж той, який  ми могли б мати в мирних умовах, - 31 грудня 2008 року",   - резюмувала  народний депутат України (фракція ПР), голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради по питаннях розслідування функціонування газотранспортної системи України і забезпечення газом споживачів в 2008-2009 роках Інна Богословська.

Зараз ви читаєте новину «Богословська: Газового контракту немає. Є черговий піар Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі