вівторок, 30 липня 2019 14:33

Богдан назвав перешкоду для проведення місцевих виборів

Богдан назвав перешкоду для проведення місцевих виборів
"Місцеві перевибори неможливі без ухвалення відповідного закону", — голова ОП. ФОТО: Facebook Андрій Богдан

Голова Офісу президента Зеленського Андрій Богдан заявив, що для проведення позачергових місцевих виборів треба ухвалити "відповідний закон".

"Місцеві перевибори... Ви повинні зрозуміти, що місцеві перевибори неможливі без ухвалення відповідного закону. Конфігурація такого відповідного закону мені поки не зрозуміла", - сказав він.

Проблемою Богдан також назвав незавершену реформу місцевого самоврядування.

"Частина виборів до ОТГ відбулася, а частина - ні. Було б законодавство, було б логічно закінчити формування ОТГ, а тоді здійснити перевибори вже у новій реальності. У новому існуючому місцевому самоврядуванні. Чи ухвалять таке рішення, це діалог із депутатами", - заявив він.

Для запуску позачергових виборів Верховна Рада має припинити діяльність місцевих рад. Відповідно до закону "Про місцеве самоврядування", існує 3 підстави для дострокового припинення повноважень: якщо місцева рада ухвалила рішення з порушенням Конституції чи інших законів, якщо не проводила сесії у встановлений термін; третя — регулюється законами "Про військово-цивільні адміністрації", "Про правовий режим воєнного стану".

Чергові місцеві вибори мають відбутися в Україні у жовтні 2020-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидше за все, 2020-го - Разумков пояснив, що буде з наступними виборами

Представник президента у Верховній Раді України Руслан Стефанчук заявив, що в Офісі президента України не виключають можливості наступними за достроковими виборами до Верховної Ради України провести дострокові вибори вже до органів місцевого самоврядування.

Зараз ви читаєте новину «Богдан назвав перешкоду для проведення місцевих виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі