пʼятниця, 25 липня 2008 21:16

Богатирьова вважає, що Тимошенко не розуміє свою роботу

Секретар Радбезу Раїса Богатирьова відкидає звинувачення, що вона заважає діяльності прем"єра Юлії Тимошенко.

"Абсолютно необґрунтовані звинувачення в тому, що на базі РНБО створений тіньовий уряд, що заважає працювати Кабінету міністрів", - сказала Богатирьова в інтерв"ю "Контрактам".

Вона підтвердила, що апарат Радбезу займається питаннями міністерств, "але тільки в масштабах своїх конституційних повноважень".

На питання, що між нею і Тимошенко існує конфлікт, Богатирьова відповіла: "У мене суто робочі стосунки і з главою секретаріату президента, і з прем"єром. Не скажу, що вони безхмарні".

"Причина моєї критики — не особистий конфлікт із Тимошенко", - додала Богатирьова, пояснивши, що в законах і Конституції "недостатньо чітко визначені повноваження прем"єра і Кабінету міністрів у принципі".

"Це дає можливість будь-якому прем"єру, і колишньому (Януковичу), і нинішньому (Тимошенко), діяти від імені своєї політичної сили", - сказала вона.

На думку Богатирьової, у Тимошенко "недостатньо розуміння того, що Кабмін повинен вирішувати дуже складні економічні проблеми і задачі — боротьба з інфляцією, зниження рівня безробіття, захист українських виробників після вступу до СОТ і багато інших".

Богатирьова вважає, що ризик падіння рейтингу "стримує активність прем"єрів у реалізації економічних програм, і вони діють за рамками повноважень Кабміну".

"Відсутність розуміння того, що робота Кабміну — не політична, а менеджерська, змушує президента і РНБО повертати прем"єрів у ці рамки", - сказала Богатирьова.

Вона додала, що рішення РНБО – "це своєчасна допомога Кабмінові".

"А відмовлятися від допомоги, через хворобливе самолюбство, неконструктивно", - зазначила Богатирьова, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова вважає, що Тимошенко не розуміє свою роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі