вівторок, 25 грудня 2007 17:59

Богатирьова вступила в інститут з другої спроби

  24 грудня Раїса Богатирьова прийшла на першу прес-конференцію лідера опозиційної Партії регіонів Віктора Януковича. Але її завершення не дочекалася — поїхала до Секретаріату президента, де була призначена секретарем Ради нацбезпеки й оборони. Учора презид
24 грудня Раїса Богатирьова прийшла на першу прес-конференцію лідера опозиційної Партії регіонів Віктора Януковича. Але її завершення не дочекалася — поїхала до Секретаріату президента, де була призначена секретарем Ради нацбезпеки й оборони. Учора презид

— Я народилася в сорочці. Бабця, яка приймала пологи, сказала: цій дівчинці уготовано велике майбутнє, — говорить про себе новий секретар Ради національної безпеки й оборони 54-річна Раїса Богатирьова (дівоче прізвище — Лактіонова. — "ГПУ").

Вона народилася 6 січня 1953 року в місті Бакал Сактинського району Челябінської області в Росії. Її батьки родом із Харківщини. Коли Раїсі виповнилося 6 років, сім"я переїхала до Краматорська Донецької області. Там вона пішла до школи. По закінченні вирішила вступати до Луганського медінституту. Але з першої спроби це не вдалося. Рік пропрацювала на швейній фабриці, після чого таки стала студенткою.

Після четвертого курсу медінституту одружилася зі шкільним товаришем Ігорем. Він навчався в Харківському авіаційному інституті. Богатирьова переїхала до Харкова і закінчила вже тамтешній медінститут. Нині Ігор Богатирьов — перший заступник генерального директора Фонду підтримки підприємництва.

Через два роки після одруження у них народилася двійня — Олександр та Ігор. Перший — депутат Київради від Партії регіонів, другий — перший заступник директора "Укренерго".

Трудову діяльність Богатирьова розпочала акушером-гінекологом у медичній частині Краматорського машинобудівного заводу, потім була заступником головного лікаря міської лікарні. 1991 року вперше стала депутатом Верховної Ради. 1999-го очолила Міністерство охорони здоров"я. Була звільнена наступного року, коли прем"єром став Віктор Ющенко.

Під час президентської кампанії 2004-го вона була довіреною особою Віктора Януковича. За два роки стала координатором антикризової коаліції. Її називають наближеною до мільярдера-"регіонала" Ріната Ахметова.

В одязі Раїса Василівна надає перевагу наймоднішим торговим маркам: "Луї Віттон", "Гуччі", "Шанель". Улюблена — "Крістіан Діор". Їздить на "Порш Каєн" темно-вишневого кольору, який коштує мільйон гривень.

Не жаліє Богатирьова грошей і на свою зовнішність. На початку цього року — різко помолодшала і схудла. Депутати з її фракції розповідали, що Богатирьова зробила пластичну операцію. За кілька місяців — вставила нові зуби. Вона запевняє, що зміни в зовнішності зумовлені здоровим способом життя. Мовляв, якщо відмовитися від пива, цигарок і кількох літрів кави щодня, то можна досягти такого ефекту.

56-річний нардеп-"регіонал" Ярослав Сухий каже, що в Раїси Василівни великий потенціал.

— Може дійти і до президентства. Попри те, що в неї немає жодних політиканських амбіцій, люди до неї тягнуться, — говорить він.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова вступила в інститут з другої спроби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі