середа, 24 вересня 2008 08:24

Богатирьова виступила на захист повноважень Ющенка

Богатирьова виступила на захист повноважень Ющенка
Секретар Ради національної безпеки та оборони Раїса Богатирьова вважає загрозливою для України можливу зміну форми правління з президентсько-парламентської республіки на парламентську.

Про це Богатирьова повідомила під час прес-конференції в Кіровограді.

За її словами, для унітарної держави, якою є Україна, в умовах нинішньої політичної культури це було б небезпечним для подальшого державотворення.

Ще одним неприйнятним пунктом, на думку Богатирьової, є зміни в Конституції в частині розподілу повноважень між гілками влади і обрання президента країни в парламенті.

"Обмеження впливу громадян на такі вибори є неприпустимим. Важливо і надалі розбудовувати президентсько-парламентську форму правління з чітко виписаними нормами Конституції щодо формування влади на місцевому рівні. Потрібно більш детально виписати права, обов"язки та фінансові гарантії для органів місцевого самоврядування", - вважає Богатирьова.

На думку секретаря РНБО, сьогодні найактуальнішим завданням для України стоїть широке залучення громадян до дискусії про конституційні засади формування влади і прийняття таких змін.

"Це питання стоїть на порядку денному навіть швидше, ніж позачергові вибори до Верховної Ради, чи формування нової парламентської коаліції", - вважає Богатирьова, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова виступила на захист повноважень Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі