понеділок, 10 вересня 2007 12:44

Богатирьова розповіла, як вона за помаранчевих боролася

Лідер фракції Партії регіонів, координатор парламентської коаліції V скликання Раїса Богатирьова на прес-конференції у Луцьку розповіла про свою позицію щодо створення широкої коаліції.

"Я була бита за свою позицію, особисто в Партії регіонів – і зовні, і всередині, за те, що я говорила, що майбутнє України – у створенні широкої коаліції. Бо сталося так, що половина України підтримує одного лідера, інша половина – іншого. І якщо ми свідомі того, що не можна по-живому роздирати, а треба заховати свої амбіції і зшивати цю територію, ту частину, де більше всього болить, то ми будемо відповідальні".

Про це заявила у Луцьку 8 вересня лідер фракції Партії регіонів України, координатор парламентської коаліції V скликання Раїса Богатирьова, – повідомляє ЗІК.

"Ми пропонували створення широкої коаліції у депутатському складі V скликання, пропонували програмні ідеї, які об"єднують і мають спільне значення для України – як для "НУ", БЮТ, так і для Партії регіонів. Бо економічні програми були дуже схожі між собою. Ми дуже довго вели переговори, і це правда. Наші сьогоднішні політичні опоненти, а тоді політичні сили, які вели з нами переговори, називали це консультаціями і приховували це від своїх прихильників. Хіба це була чесна позиція?", – стверджує Богатирьова.

На її думку, створення широкої коаліції дало б змогу більше не піднімати питань, "які роз"єднують націю і роз"єднують політиків". "Натомість зайнятися тим, щоб м"язи свої економічні наростити, щоб бути принаймні не слабким гравцем на геополітичному просторі – і щодо Росії, і щодо Європи та США. Бо не треба всім догоджати, треба мати власну позицію, яку я називаю національним прагматизмом, і це й буде наша національна ідея", – вважає Раїса Богатирьова.

"І як тільки я це озвучила, мені сказали: "О, голуб мира з`явилася!", щось там пропонує, щось там хоче? Хоча ідея була проста, і я була автором того меморандуму, який ми підписали. На жаль, так сталося, що кожна політична сила має більш радикальних політиків і більш поміркованих. І в той час, мабуть, більш радикальні політики – як з одного боку, так і з іншого, взяли гору, і через те широка коаліція не відбулася?", – додала вона, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Богатирьова розповіла, як вона за помаранчевих боролася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі