пʼятниця, 13 липня 2007 10:01

Богатирьова пішла з Тендерної палати через плітки

Богатирьова пішла з Тендерної палати через плітки
Лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова заявляє про складання своїх повноважень почесного президента Тендерної палати України.

Про це йдеться в заяві Богатирьової, розміщеної на сайті фракції Партії регіонів.

"Останні події навколо Тендерної палати України засвідчують глибоку кризу в питанні державних закупівель", - йдеться в заяві.

За словами Богатирьової, усі її спроби як почесного президента Тендерної палати почати серйозну реформу у сфері організації і проведення "прозорих" тендерів "наштовхнулися спочатку на нерозуміння, а потім і на спротив, що не припиняється і понині".

"Неможливо зробити реформи, коли політики живуть вічними чварами і дестабілізують ситуацію в Україні, використовуючи для цього будь-які приводи, включаючи, в тому числі, проблеми навколо Тендерної палати України", - наголосила вона.

На думку Богатирьової, "про рівень інтриги" свідчить заява, яка "у провокативній формі несподівано з"явилася у ЗМІ від мого імені з метою створити політичний конфлікт всередині Партії регіонів", і до якої вона "не має жодного відношення".

"За таких умов проводити відкриту і чесну політику мені, як почесному президентові в цьому інституті громадського суспільства, стало неможливим", - зазначає почесний президент Тендерної палати.

"Це зобов"язує мене ухвалити рішення скласти повноваження почесного президента Тендерної палати України. Водночас закликаю об"єднати сьогодні громадські зусилля для створення умов серйозної глибокої професійної реформи у цій сфері", - заявляє Богатирьова.

На її думку, дана ситуація "вимагає конкретних рішень президента України, Уряду і української громадськості".

Раніше Тендерна палата на своєму офіційному сайті опублікувала коментар Богатирьової з приводу закону про держзакупівлі, в якому вона нібито критикувала позицію першого віце-прем"єра, міністра фінансів Миколу Азарова з приводу опублікування закону "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", проголосованого 19 червня 2007 року.

Згодом прес-служба Богатирьової поширила спростування, що Богатирьова коментувала ситуацію, пов"язану з даним законом, "і тим більше, не давала жодних розпоряджень щодо розміщення будь-якого матеріалу з даної теми", називаючи матеріали, розміщені на сайті Тендерної палати "недостовірною і неперевіреною інформацією".

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова пішла з Тендерної палати через плітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі