вівторок, 22 квітня 2008 19:58

Богатирьова обговорила в Польщі проблеми і загрози

Секретар РНБО Раїса Богатирьова відзначає динаміку стратегічного партнерства Києва і Варшави, свідченням чого є її переговори в Польщі.

"Це свідчення динаміки нашого стратегічного партнерства", - сказала вона журналістам у вівторок у Польщі по закінченні переговорів з керівником Бюро національної безпеки Польщі Владиславом Стасяком.

Богатирьова підкреслила, що задоволена результатами переговорів.

За її словами, у ході переговорів у вузькому і широкому колах обговорювався досить великий перелік питань українсько-польських відносин.

Мова також йшла про конкретні шляхи вирішення проблем, що існують у двосторонніх відносинах.

За словами секретаря РНБО, також обговорювалися відповіді на можливі загрози як у світі, так і на європейському континенті.

Богатирьова відзначила, що в ході переговорів йшла мова про протидію міжнародному тероризму, організованій транскордонній злочинності, нелегальній міграції, незаконному обороту наркотиків, а також обговорювалися питання безпеки кордонів і енергобезпеки.

Особлива увага, за словами секретаря РНБО, була присвячена питанням безпеки, зокрема європейської.

"Ми підтвердили готовність брати участь у спільних заходах у рамках європейської політичної безпеки й оборони серед яких - підтримка правопорядку, врегулювання кризових ситуацій, спільні навчання, обмін інформацією", - сказала Богатирьова.

У свою чергу керівник Бюро національної безпеки Польщі відзначив: "Ми провели дуже плідну розмову, у ході якої обговорювали наші відносини в минулому і говорили про майбутнє".

За словами Стасяка, на переговорах мова також йшла про результати самміту НАТО в Бухаресті і його наслідки.

Він зазначив, що обговорювалася реалізація спільних проектів у контексті євроатлантичних і європейських прагнень України.

"Ми говорили про питання інформації про НАТО, про спільні навчання, поділялися польським досвідом на шляху євроатлантичних структур", - сказав керівник Бюро національної безпеки Польщі, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова обговорила в Польщі проблеми і загрози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі