вівторок, 02 грудня 2008 14:00

Богатирьова не вірить, що Росія несе загрозу національній безпеці України

Богатирьова не вірить, що Росія несе загрозу національній безпеці України

Секретар РНБО Раїса Богатирьова вважає неприпустимою точку зору, що Росія загрожує національній безпеці України. Про це вона заявила на брифінгу в Секретаріаті президента. Вона зазначила, що Україна і Росія виявили добру волю, продовживши дії так званого "Великого договору" ще на 10 років. Водночас вона визнала, що часто двосторонні стосунки між Україною та РФ проходять іспит на стабільність, зокрема, лунають взаємні звинувачення та висуваються взаємні підозри. "Ми не маємо права відволікатися на дріб"язкові питання", - сказала вона.

В свою чергу посол України в РФ Костянтин Грищенко заявив про те, що "не все в порядку в наших відносинах, в першу чергу це стосується їх тональності". Він додав, що попри розбіжності в окремих і досить серйозних питаннях, країнам необхідно шукати спільні інтереси для того, щоб на їхній базі вибудувати подальший діалог. Створена на базі указу Президента міжвідомча робоча група буде цьому сприяти, сказав посол.

Коментуючи різкі заяви представників влади РФ стосовно приналежності окремих територій Україні, позиції РФ щодо гуманітарних питань, Грищенко заявив, що будь-які відносини несуть і негатив і позитив, і що необхідно вести послідовну роботу на зниження тональності таких заяв. "Не все ми можемо розв"язати швидко", сказав він. Посол також додав, що серед всього спектру взаємних відносин, сторони рідко концентруються на позитивних моментах відносин.

В свою чергу Богатирьова заявила, що в двосторонніх стосунках необхідно мислити "ширше". Вона пояснила, що сталою величиною в двосторонніх відносинах є народи країн, а перемінною – представники влади. Також вона наголосила на необхідності не обмежуватися в двосторонні стосунках лише позиціями та обмінами заяв двох зовнішньополітичних відомств. "Діалог не може бути обмежений лише ними, а нам всім не треба реагувати на провокації", - сказала вона, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова не вірить, що Росія несе загрозу національній безпеці України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі