субота, 10 травня 2008 14:12

Блок Кличка вимагає не допустити забудови Ботанічного саду на Печерську

Блок Віталія Кличка вимагає не допустити забудови Центрального ботанічного саду НАН України ім. Гришка в Києві.

За словами члена Блоку Кличка Анатолія Коваленка, нинішня столична влада готує до продажу землю Звіринецького пагорба поблизу і на території Центрального ботанічного саду НАН України ім. Гришка з метою подальшої забудови, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Блоку.

Він відзначив, що це може знищити знамениту Липову алею, яка знаходиться на території саду, і зруйнувати ще не досліджені печери часів Київської Русі. Крім того, сказав Коваленко, будівництво на ґрунтах Звіринецького пагорба, які здатні утворювати зсуви, може зруйнувати територію Ботанічного саду і прилеглих житлових будинків.

За його інформацією, сьогодні готуються відповідні дозвільні документи для здійснення землевідведення 12 ділянок біля огорожі Центрального ботанічного саду НАН України з боку Бастіонного провулка і вулиці Мічуріна, а також безпосередньо на території Ботанічного саду - від огорожі до липової алеї.

Коваленко нагадав, що Ботанічний сад на Печерську має статус ландшафтного заповідника: отже, відчуження навіть найменшої частини його території є прямим порушенням закону про природний заповідний фонд України.

Екологічна комісія Київради, яку очолює Коваленко, вимагає від правоохоронних органів прийняти дієві заходи для недопущення порушень природоохоронного і земельного законодавства біля унікального ландшафтного заповідника.

"Коли Блок Кличка переможе на виборах, то одним із наших перших кроків буде заборона будівництва в історичному центрі міста, що передбачено програмою блоку "Лицем до киян", а київська влада знаходитиметься під постійним контролем суспільства", - заявив Коваленко.

Нагадаємо, Київський апеляційний господарський суд повернув до столичної власності 429 га землі: 27 березня він скасував низку рішень Київради, ухвалених на скандальній сесії 1 жовтня 2007 року.

Тоді депутати "одним махом" роздали близько 4% київської землі. Фракції БЮТ, Партії регіонів і Блоку Кличка відмовилися брати участь в засіданні, котре проходило з порушеннями регламенту, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Блок Кличка вимагає не допустити забудови Ботанічного саду на Печерську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі