вівторок, 01 жовтня 2013 21:53

Близько 15% електорату не бачать більше нікого на місці Януковича - експерт

Близько 15% електорату не бачать більше нікого на місці Януковича - експерт
Михайло Погребинський. Фото: gazeta.dt.ua

Політолог Михайло Погребинський переконаний, що у президента Віктора Януковича є велика кількість прибічників, яких близько 15% електорату. Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua. "Я в цих даних нічого дивного не бачу, адже й інші соціологічні дослідження демонструють приблизно такий рейтинг. Варто зауважити, що це пов'язано із тим, що електорат опозиції розпорошений на кілька фігур, а електорат Сходу і Півдня збирається довкола Януковича і ще кілька відсотків голосують за комуністів", - наголосив він.

Водночас, політолог додав, що такі показники щодо рейтингу Януковича – хороший показник. "Якщо говорити про рейтинг президента країни, яка знаходиться в досить скрутному економічному, соціальному становищі – то це непоганий результат, а також враховуючи те, що він максимально високого рівня він не зовсім впав. Це говорить про те, що у Януковича є досить високий відсоток усталених прибічників, думаю, що десь 15%, тобто це та кількість людей, яка не бачить більше нікого на цій посаді", - резюмував експерт.

Нагадаємо, за результатами опитування, яке провела компанія Research&Branding Group, президент Віктор Янукович є лідером електоральних симпатій. І якби президентські вибори відбулися найближчої неділі, за Януковича проголосували б 20,8% опитаних. За лідера партії УДАР Віталія Кличка проголосували б 11,7% виборців, за екс-прем'єра Юлію Тимошенко - 10,9%, за главу політради "Батьківщини" Арсенія Яценюка — 6,3%. Лідера комуністів Петра Симоненка підтримали б 4,9% опитаних, депутата Петра Порошенка - 3,2%, лідера "Свободи" Олега Тягнибока - 3,1%. Проти всіх проголосували б 7,9% виборців. Не підуть на вибори 11,5%, не змогли відповісти - 16,6%.

Рейтинг політичних партій виглядає наступним чином: Партію регіонів підтримали б 22%, "Батьківщину" - 18,4%, "Удар" - 13,3%, КПУ - 6,1%, "Свободу" - 5,3%. Не підуть на вибори 14,4%. Не змогли відповісти - 18,8%.

Опитування проведено із 15-25 вересня методом особистого інтерв'ю. Опитано 3117 осіб. Очікувана середня похибка вибірки +-2%. Як відомо, R&B Group співпрацює з владою протягом останніх кількох років.

Зараз ви читаєте новину «Близько 15% електорату не бачать більше нікого на місці Януковича - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі