понеділок, 14 липня 2008 09:39

Блер порадив Україні боротися за право стати членом ЄС до 2020 року

Про це на саміті Ялтинської Європейської стратегії заявив відомий британський політик, колишній прем"єр-міністр Великобританії Тоні Блер.

Політик вказав, що амбіції України стати членом ЄС в 2020 році реалізувати буде непросто, але "за це право потрібно боротися". За словами Блера, чи стане Україна членом ЄС, залежить від ряду чинників. Зокрема, "це визначатиметься різними угодами, залежатиме від настрою в ЄС в певний момент часу, від керівництва Європейського союзу, але більше всього це залежатиме від ставлення самої України, від її участі в різних заходах, спрямованих на вступ в ЄС", - сказав британський політик.

"Україна сама повинна поставити себе на порядку денному Європи", - підсумував Блер.

Нагадаємо, 11 липня в Ялті почав свою роботу 5-й щорічний саміт міжнародної мережі "Ялтинська європейська стратегія" (YES) - форум з питань України та Європейського Союзу. В саміті взяли участь понад 160 політиків, бізнесменів, громадських діячів, дипломатів та журналістів з 20 країн світу, повідомляє "Цензор.Нет".

Зараз ви читаєте новину «Блер порадив Україні боротися за право стати членом ЄС до 2020 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі