четвер, 12 жовтня 2017 21:38

Бізнес-партнер Порошенка відкинув звинувачення у корупції

Бізнес-партнер Порошенка відкинув звинувачення у корупції
Заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко заявляє, що немає жодного стосунку до бізнесу навколо Міноборони. Фото: УНІАН

Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко не має жодного стосунку до бізнесу навколо Міноборони.

Про це він заявив в ефірі "112.Україна".

На запитання журналіста: "Ваші колеги по фракції вважають, що ви якимось чином до цієї справи причетні. Сергій Лещенко написав: конкретний удар під дих корупційній гідріПорошенко-Кононенко?" нардеп відповів: "Ні до яких компаній, ні до якого бізнесу пов'язаного ні з Міноборони, ні з пальним я не мав, не маю і маю надію не буду мати".

"Те, що на сьогоднішній день відкрита кримінальна справа проти заступника міністра, підтверджує: у нашій країні створена і працює система боротьби із корупцією. Антикорупційне бюро має можливість працювати.

Вибачте, а вина Павловського вже доведена? Терміни розслідування справ в рази коротші, ніж в Європі, на Заході. Там десятками років розслідуються справи - згадайте справу Лазаренка у США. На щастя чи на жаль, система правосуддя у світі працює повільно" , - сказав він.

"Є чітка позиція президента: ніхто на сьогоднішній день немає індульгенції і всі рівні перед законом. Зняття недоторканності із двох депутатів коаліції це підтверджує", - додав Кононенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павловського відправили під домашній арешт

11 жовтня детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за розтрату понад 149 млн грн держбюджету при закупівлі палива для Міноборони.

Упродовж червня-серпня 2016 року за відсутності будь-яких правових підстав для внесення змін до договорів про закупівлю товарів за бюджетні кошти, замовник та постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими було безпідставно збільшено ціну за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни. Внаслідок цього на користь постачальника безпідставно та незаконно було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 149 млн 339 тис. грн.

За повідомленням сайту "Українська правда", у злочинній схемі фігурує компанія "Трейд Коммодіті", яку пов'язують з нардепом від "БПП" Олександром Грановським.

Ігор Кононенко є одним з ключових бізнес-партнерів Петра Порошенка. Є співвласником Міжнародного інвестиційного банку.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес-партнер Порошенка відкинув звинувачення у корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі