четвер, 07 квітня 2011 16:07

Бізнесмени проігнорували зустріч із президентом і прем'єром

Бізнесмени проігнорували зустріч із президентом і прем'єром

- Як я вже давно вас знаю, - звертається гардеробниця Адміністрації президента до "нунсівски" 53-річної Лілії Григорович у середу. - Який ви вже термін у Раді, третій?

- П'ятий, - відповідає Григорович та забирає пальто. - Не лякайтеся, ще є й такі.

- Хорошо, свої є.

- Які там свої! Приходять якісь випадкові люди. А за місяць в них вже все в шоколаді.

Григорович виходить на вулицю.

На п'ятий поверх Адміністрації один за одним піднімають голови обласних державних адміністрацій, міністри. Тут має пройти презентація концепції "Інвестиційної реформи". Цим проектом займається один із колишніх лідерів помаранчевого майдану, нині глава Держагенства з інвестицій Владислав Каськів.

Конференц-зала напівпорожня. Губернатори та міністри приїхали в повному складі, а в рядах для бізнесменів сидять по одному-двоє учасників.

- Что-то я бизнеса не вижу, - перемовляються між собою працівники Адміністрації і знімають таблички.

- Панове, займайте місця, - чути голос з динаміків. - Хто сидить позаду, займайте ближчі ряди.

Ніхто не пересідає.

Президент Віктор Янукович заходить разом із прем'єром Миколою Азаровим та спікером Володимиром Литвином. Займають місця у президії. До них підсідає Каськів.

- Попрацюйте з рекламними агенціями і зробіть професійну рекламу, - звертається 60-річний Віктор Янукович до Миколи Азарова. - Покажіть яка є Україна. А то нас здивовано слухають закордонні партнери, начебто ми приїхали з Тьму-таракані. В центрі Європи немає такої країни як Україна! Чому немає до цього часу такої програми?

- Такая програма есть, - ледь чутно відказує 63-річний Микола Азаров.

- Немає! - обриває його Янукович. - Вона виглядає дуже непривабливо і непрофесійною. Якщо президент її не бачив, як ви можете говорити, що вона є? Ще раз повторюю - не бачив!

Азаров щось пояснює із вимкненим мікрофоном.

- Не розповідайте мені казки! - майже зривається на крик Янукович. - Можете розповідати їх кому завгодно!

Президент говорить, що найбільш інвестиційно привабливими є Київ, Дніпропетровщина, Харківщина та Донеччина.

- А на останньому місці - Чернівці. Де Михайло? - Янукович поглядом шукає в залі губернатора Чернівецької області Михайла Папієва, 50 років.

- Врахуємо, - піднімається той.

- Ти знаєш про це? Отак! Тому і люди так живуть. Мало інвестицій і соціальний рівень значно нижчий. Якщо створюються інвестиційні проекти, то з'являються нові робочі місця та зростає зарплата.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмени проігнорували зустріч із президентом і прем'єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі