вівторок, 13 березня 2018 12:40

Біля Ради не можуть бути намети з гранатами і неадекватами - Аваков

Біля Ради не можуть бути намети з гранатами і неадекватами - Аваков
"Цей вибір зробили усвідомлено" - міністр внутрішніх справ Арсен Аваков про розгін наметового містечка. Фото: УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не допустить, щоб в 100 м від Верховної Ради були намети з гранатами і неадекватами. Про це він сказав журналістам.

На запитання, що ЗМІ порівнюють розгін наметового містечка з рішеннями керівника МВС часів Януковича Віталія Захарченка про розгін Майдану, Аваков відповів: "Це маніпуляції".

"Я був комендантом Майдану і добре знаю, що таке Майдан і що таке це "наметове містечко". Позиціонують себе воїнами АТО. З них, зі 117, реальними людьми, які мають відповідний стосунок до АТО, було тільки 11.

Чи не знаходжу можливим, щоб в ста метрах від Верховної Ради перебував намет, у якому лежали гранати, які можуть привести в дію неадекватними людьми? Це питання вибору", - заявив міністр.

"Тому, коли дали дозвіл двох судів на проведення обшуку і коли результати цього обшуку показали, що в одному з наметів виявили ці предмети, то прийняли рішення не зупинятися на обшуку, а повністю все, що там знаходиться, забрати. Всі предмети - від наметів закінчуючи особистими речами - вилучили і описали. Тому процедура проходила 4-6 годин. Власники цих речей могли прийти і їх вилучати. ​​Цей вибір зробили усвідомлено", - сказав Аваков.

Три людини навколішки на снігу - картинка погана. Але так само погана картинка, коли поліцейському обпалили обличчя петардою

Рішення про розгін керівник МВС назвав "адекватним".

"Ті, хто говорить про рішення Захарченка, нехай мають совість. Ті, хто говорить про "кривавий розгін", нехай подивляться, що таке кривавий розгін у виконанні Саакашвілі 2007 року", - додав Аваков.

"За два дні до цього (розгону. - Gazeta.ua) був інцидент, коли поліцейських атакували так звані учасники мітингу. Коли 14 осіб отримали поранення, в тому числі тяжкі... Зараз ви не знайдете жодного в лікарнях з важкими травмами в результаті того, що прибрали наметове містечко", - продовжив керівник МВС.

"Що мене не влаштовує у цій ситуації? Так, існує кілька ексцесів виконавця. Зокрема, всім не сподобалася фотографія, коли три людини стоять на снігу навколішки. Водночас, подобається вам це чи ні, це у всьому світі прийнята поліцейська практика - перед тим, щоб затриманого доставили на автомобілі, він поміщається або оболиччям донизу або в позі на колінах або на корточках. Це був короткий епізод - картинка погана. Але так само погана картинка і та, що обпалили поліцейському обличчя петардою. Іншому розбили ніс. А напередодні трьом поліцейським розбили ключиці важкими кийками", - заявив Аваков.

Міністр повідомив, що в операції брали участь 500 поліцейських і нацгвардійців, із яких понад 200 - учасники АТО.

"Які нагороджені не медальками учасника АТО, а бойовими орденами", - сказав Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як штурмували табір біля Верховної Ради: усі подробиці

У суботу, 3 березня, Нацгвардія знесла намети по вулиці Грушевського поблизу Верховної Ради. Діяли на виконання рішень суду. Затримали 111 людей. Їх відправили до поліцейських відділків Шевченківського та Печерського районів, потім відпустили.

Зараз ви читаєте новину «Біля Ради не можуть бути намети з гранатами і неадекватами - Аваков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі