середа, 05 січня 2011 11:24

Біля Апеляційного суду Луценка зустрічала Тимошенко і тисяча прихильників

Біля Апеляційного суду Луценка зустрічала Тимошенко і тисяча прихильників

Екс-міністір внутрішніх справ Юрій Луценко, який нині перебуває під арештом, прибув до Апеляційного суду Києва, де сьогодні розглядатимуть його скаргу про зміну запобіжного заходу.

Також, як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, до суду прибула екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Біля будівлі суду зібралося близько тисячі прихильників Луценка. Вони тримають у руках національні прапори і б'ють у барабани. Люди вимагають негайного звільнення політика з-під варти, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, 27 грудня Печерський райсуд обрав запобіжний захід для Луценка у вигляді арешту через те, що "обвинувачений не з'являвся до слідчого, тим самим грубо порушив вимоги, передбачені підпискою про невиїзд". У Генеральній прокуратурі зазначили, що Луценко і його водієві Леоніду Пріступлюку 13 грудня пред'явлено остаточне звинувачення в розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів. Крім того, проти Луценка порушено ще одну кримінальну справу за частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу України (перевищення влади і зловживання службовим становищем).

Луценко переведений із СІЗО СБУ до Лук'янівського СІЗО № 13.

Зараз ви читаєте новину «Біля Апеляційного суду Луценка зустрічала Тимошенко і тисяча прихильників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі