понеділок, 17 грудня 2007 15:50

Більшість українців за єдину державну українську мову

39,2% опитаних Центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова вважають, що єдиною державною й офіційною мовою повинна бути українська, а російська може використовуватися на побутовому рівні, як і мови інших національних меншин.

Про це свідчать результати опитування центру.

У ході опитування респондентам запропонували відповістити на запитання, яким чином повинні співіснувати українська і російська мови в Україні.

31,4% респондентів уважають, що обидві мови повинні бути державними.

24,3% уважають, що українська мова повинна бути державною, а російська може бути офіційною у деяких регіонах України.

1,8% - уважають, що російська повинна бути державною мовою, а українська може бути офіційною у деяких регіонах України.

0,4% - уважають, що російська повинна бути єдиною державною й офіційною мовою в Україні, а українська може використовуватися на побутовому рівні, ще 2,9% - утруднилися відповісти.

Опитування було проведено з 31 травня по 18 червня 2007 року, було опитано 10 956 респондентів старших 18 років у всіх регіонах України.

Похибка вибірки не перевищує 1%.

51,4% опитаних Центром Разумкова вважають рідною українську мову.

27 вересня Партія регіонів передала в Центральну виборчу комісію понад 5 млн. підписів за референдум із визначення статусу російської мови, виборності глав районних й обласних державних адміністрацій, а також позаблоковості статусу України.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців за єдину державну українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі