пʼятниця, 06 квітня 2007 13:42

Більшість українців вважає формування коаліції нечесним. Опитування

Більше половини українців (52%) вважають, що партії повинні позбавляти депутатських повноважень депутатів, які не виконують рішення фракції у Верховній Раді. Такі результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Найбільше згодних з цим твердженням у Західному регіоні - 67% (незгодних лише 7%); у Центральному регіоні прихильників позбавлення депутатських повноважень таких депутатів у 4 рази більше, ніж противників (57% проти 14%), у Південному – майже у 3 рази (48% проти 17%); у Східному регіоні – більше ніж у півтора рази (35% проти 21%).

40% респондентів згодні з тим, що перехід депутатів від опозиції до коаліції є нехтуванням результатів виборів 2006 р. Не згодні з цим - 24%. Інші вагаються дати цьому оцінку.

34% опитаних вважають, що розширення коаліції відбувалося через підкуп депутатів, 6% респондентів пов"язали перехід депутатів з БЮТ і "Нашої України" до коаліції їх залякуванням або шантажем. Натомість 27% опитаних думають, що перехід до коаліції депутатів від опозиції викликаний їх бажанням виконувати свої обов"язки.


"Газета по-українськи"


Зараз ви читаєте новину «Більшість українців вважає формування коаліції нечесним. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі