вівторок, 24 березня 2020 18:18

Більшість українців проти посилення карантину

Більшість українців проти посилення карантину
При цьому 88% українців турбує поширення коронавірусу. Фото: obozrevatel.com

Більшість українців проти посилення заходів під час карантину.

Про це свідчить опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології з 21 по 24 березня.

На запитання, чи повинні заходи щодо забезпечення карантину в Україні бути жорсткішими, ніж зараз, чи заходи, яких ужито, цілком адекватні, 40% опитаних відповіли: повинні бути жорсткішими. 33% вважають, що заходи - цілком адекватні, і 22% - повинні бути менш жорсткими, введено занадто багато непотрібних обмежень, пише "Інтерфакс-Україна".

88% українців турбує поширення коронавірусу в Україні. Зокрема 35% дуже сильно турбує, а не стурбовані цією проблемою лише 6%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надзвичайний стан розколов Зе-команду

Незважаючи на високий рівень стурбованості і підтримку вжитих заходів, їх виконують далеко не всі, винятком є миття рук.

Рекомендації виходити з дому тільки в разі крайньої необхідності ніколи не дотримуються або рідко дотримуються 15% опитаних, тоді як завжди дотримуються 39%. Не надівають маски у громадських місцях 47% (з них 23% - через брак масок, а 14% не вважають за потрібне), завжди надівають 23%. поради не користуватися громадським транспортом не виконують 20%.

Рекомендації дезінфікувати мобільний телефон та інші речі, повернувшись додому з вулиці, не виконують або рідко виконують 37% (завжди виконують 31%).

Торкатися до кнопок ліфта і ручок дверей у рукавичках або через серветку - не виконують або рідко виконують 54% (завжди виконують 21%). Часто й ретельно миють руки майже всі. Рідко виконують це лише 3%, виконують 97%, з них 73% - завжди. Не уникають або рідко уникають контакту з іншими людьми 20% (завжди уникають 26%).

Опитано 402 респондента від 18 років, що живуть у всіх регіонах, крім окупованих Росією територій. Похибка вибірки не перевищує 5%.

В Україні, станом на 10:00 24 березня, зафіксували 84 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Із них - 3 летальні, 1 пацієнт одужав, і його виписали з лікарні. За добу виявили 11 нових випадків – 10 у Київській області та 1 на Тернопільщині.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців проти посилення карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі