неділя, 27 листопада 2011 15:30

Більшість опозиційних депутатів-мажоритарників стануть "тушками" - нунсівець

Більшість опозиційних депутатів-мажоритарників стануть "тушками" - нунсівець

Незадоволення людей виборами додасться до масового незадоволення своїм соціальним становищем.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів народний депутат від НУ-НС Іван Заєць, який не голосував за нову систему виборів. Він вважає, що виборчий закон наближає новий Майдан.

"Але його очолять не теперішні політичні сили, а якась нова. На тлі загальної кризи не можна гратися із волею виборця, зневажати його права на свободу висування та пряму участь у формуванні складу органів влади. Помаранчева революція відбулася, бо люди були ображені тим, що забрали їх голос. Так само й зараз — українці сподівалися на політичне оновлення, а їм сказали: ні, хлопці, обиратимемо між тих, хто є", - зазначив він.

Таке становище справ частково пояснюється тим, що графа "проти всіх" у виборчих бюлетенях скасована.

"Громадянина ставлять в умови, коли треба голосувати за найменшу із зол — обирай того чи того або взагалі не приходь на дільницю. Як тут говорити про об'єктивну картину виборів? Це питання легітимності влади", - продожив Заєць.

Опозиціонери, які прийдуть в наступний парламент через мажоритарку, стануть тушками

"Більшість опозиційних депутатів-мажоритарників стануть "тушками". 2002 року "Наша Україна" перемогла за партійними списками, але дуже швидко у Раді сформувалася прокучмівська більшість "ЗаЄдУ". Думаю, конструктори теперішнього закону на це і розраховують", - підсумував депутат.

Повна версія інтерв'ю депутата під назвою "Новий закон про вибори наближає новий Майдан" вийшла у п'ятничному номері "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Більшість опозиційних депутатів-мажоритарників стануть "тушками" - нунсівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі