Ексклюзиви
пʼятниця, 09 жовтня 2020 16:35

Більшість грошей "ковідного" фонду йдуть повз медицину: цифри бюджету

Значна частина грошей Фонду для боротьби з Covid-19 йде повз сферу охорони здоров'я. Про це свідчать дані Міністерства фінансів про розподіл коштів фонду.

Для прикладу, на ремонт лікарень витрачено 1 млд 680 млн, тим часом як на відновлення доріг з того таки "коронавірусного" фонду витратили понад 13 млрд, повідомляє ZN.UA

Лише близько 901,2 млн витрачено на доплати медичним працівникам та понад 2,4 млрд грн звідти пішли на додаткові виплати військовим і поліцейським.

1,7 млрд пішли на фінансову допомогу у вигляді лікарняних, та ще 6,6 млрд - фінансова допомога безробітним.

 

За даними видання Міністерство охорони здоров'я не витратило виділені з "ковідного" фонду 14,3 млрд грн. Тільки на лабцентри і засоби індивідуального захисту - трохи більше 5 млрд. На 100 млн грн очікується закупівля апаратів штучної вентиляції легень, однак перші торги провалилися. Схоже, будуть провалені і другі, пише ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікування одного пацієнта з Covid-19 обходиться в 20 тис. грн - Національна служба здоров'я

ДП "Медзакупівлі" звертало увагу МОЗ на те, що встановлена ​​в 500 тис. грн за один апарат ціна не дозволяє закупити обладнання належної якості. Однак змін не було. Так що цілком можливо, що до кінця року обіцяні ШВЛ Україна так і не придбає.

За останню добу в Україні виявили 5 804 нових хворих на коронавірус. Це рекордна кількість від початку епідемії в країні.

Зараз ви читаєте новину «Більшість грошей "ковідного" фонду йдуть повз медицину: цифри бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути