четвер, 11 вересня 2008 14:06

Більше 1,5 тисячі військових ЧФ Росії незаконно отримали паспорти України

Більше 1,5 тисячі військових ЧФ Росії незаконно отримали паспорти України
Прокуратура Севастополя виявила, що більш як 1,5 тисячі військовослужбовців Чорноморського флоту РФ, громадян Росії, незаконно отримали паспорти і громадянство України.

Про це повідомила телерадіокомпанія "Бриз" Військово-Морських сил Збройних сил України.

У радіоповідомленні ТРК "Бриз", зокрема, зазначається, що "за дорученням Генеральної прокуратури України прокуратурою міста Севастополя проведено перевірку законності видачі паспортів громадянина України військовослужбовцям Чорноморського флоту Російської Федерації.

Проведеною перевіркою встановлено, що в порушення статті 4 Конституції України та закону України "Про громадянство України" 1595 військовослужбовців Чорноморського флоту, маючи громадянство та паспорти Російської Федерації, незаконно отримали паспорти і громадянство України".

Як також йдеться у повідомленні, прокуратурою міста Севастополя направлено відповідний припис начальнику УМВС України у місті Севастополі про усунення виявлених порушень українського законодавства російськими військовослужбовцями.

Як повідомило джерело у правоохоронних органах Севастополя, за оцінками фахівців, фактична кількість даної категорії осіб у місті Севастополі може сягати близько 8 тис. осіб (у тому числі 50% кадрових військовослужбовців ЧФ РФ).

Водночас із направлених протягом 2007-2008 років на розгляд Комісії з питань громадянства при Президентові України із міста Севастополя 44 справ з клопотанням щодо втрати конкретними особами громадянства України лише по 10 прийнято позитивне рішення.

За даними джерела, дана робота суттєво гальмується через відмову консульських установ РФ співпрацювати з даного питання та паспортних служб на території Росії, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Більше 1,5 тисячі військових ЧФ Росії незаконно отримали паспорти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі