четвер, 07 квітня 2011 10:37

Білоруські правоохоронці скрутили польського журналіста

Білоруські правоохоронці скрутили польського журналіста

Кореспондента польської "Газети виборчої" Анджея Почобута затримано білоруськими правоохоронними органами 6 квітня увечері в Гродно.

За наявною інформацією, Почобут збирався до Мінська для участі у відеоконференції з депутатами Європарламенту, повідомляє РІА "Новости".

Почобут встиг повідомити своїм колегам, що його повезли в обласну прокуратуру. В даний час обидва мобільних телефони журналіста недоступні.

У кінці березня стосовно Почобута було порушено кримінальну справу зі звинувачення в образі президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Справа за статтею 368 частина 1 КК Бєларусі (Образа президента РБ) порушена прокуратурою за матеріалами розслідування, яке провело УКДБ по Гродненській області.

Як повідомив сам Почобут, поки незрозуміло, в чому полягає образа білоруського президента, в прокуратурі йому перерахували тільки заголовки статей, де нібито є "образи й вигадки на адресу Лукашенка".

Як повідомляє білоруський сайт "Хартыя 97", Анджей Почобут збирався їхати до Мінська, щоб взяти участь у телемості представництва Єврокомісії з делегацією Європарламенту у справі Білорусі. На засіданні журналіст повинен був розповісти про кримінальну справу, порушену проти нього за публікації в "Газеті Виборчій" і особистому блозі.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські правоохоронці скрутили польського журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі