пʼятниця, 18 вересня 2020 21:30

Білоруська влада посприяла у розпаленні конфлікту з хасидами

Білоруська влада посприяла у розпаленні конфлікту з хасидами
Хасидів вирішили пустити у Білорусь. Фото: Reuters

Білоруська влада навмисне сприяла в'їзду на територію Білорусі великої кількості хасидів.

Паломники виявилися у українського кордону, незважаючи на заборону на в'їзд іноземців, заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін, передає "Радіо Свобода".

"Нам досить прикро, що білоруська влада повела себе саме таким чином, прекрасно знаючи, що в'їзд відповідної категорії громадян на територію України в цей період буде неможливий. Вони спеціально, навмисне, оформляли зазначених громадян на в'їзд в аеропорту Мінська, всупереч своїм же нормативним правилам. Відповідно, режим Лукашенка навмисне своїми діями сприяв в'їзду на територію Білорусі великої кількості паломників і їх транзиту до кордону з Україною. Цим режим Лукашенко навмисно піддавав зазначених людей небезпеці", - заявив Єнін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський привітав євреїв із Новим роком

Він зазначив, що з 10 вересня Ізраїль входить в червону зону в самій Білорусі.

"Нам важко все це пояснити. Я чув різні трактування такого підходу. Виходить так, що ти хотів комусь насолити, сів у калюжу сам, а страждають абсолютно сторонні люди. Чим хасиди насолили Лукашенко, мені важко сказати, і точно не мені оцінювати", - сказав Єнін.

Паломники-хасиди повністю звільнили територію контрольно-пропускного пункту "Нові Яриловичі" і попрямували відзначати Новий рік у Гомель, Мінськ та інші населені пункти Білорусі, залишивши після себе гору сміття.

Зараз ви читаєте новину «Білоруська влада посприяла у розпаленні конфлікту з хасидами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі