понеділок, 26 лютого 2007 15:26

Білорусія звинуватила російські ЗМІ в розпаленні інформаційної війни

Посол Білорусі в Росії Василь Долгальов вважає, що за останній час по відношенню до Білорусії з боку Росії "розв"язана не просто пропагандистська кампанія, а, по суті, інформаційна війна".

Всі ці потоки інформаційного бруду, підтасовані цифри і притягнуті "за вуха" аргументи спрямовані на творення і закріплення в свідомості російських громадян стійких уявлень про "білорусів- нахлібників", які живуть за рахунок Росії", - заявив голова білоруської дипміссії в інтерв"ю журналу Союзна держава.

Дипломат звернув увагу на узгодженість дій російських федеральних телеканалів, що висвітлюють тематику білорусько-російського співробітництва.

- Повне замовчування життя в союзній країні раптом змінюється скрупульозними розрахунками "вартості дружби". Як за помахом чарівної палички у рукаві мас-медіа з"являється козирний туз - якісь міфічні результати "опитувань суспільної думки росіян", які начебто відображають позицію населення Росії стосовно Білорусії, - сказав Долгальов.

- Такі наклепи не тільки ображають почуття народів двох країн, але і завдають шкоди білорусько-російським відносинам, - підкреслив дипломат.

Водночас Василь Долгальов нагадав, що Білорусія "першою з країн-учасниць СНД відновила і перевершила рівень ВВП радянського періоду". "Сьогодні білоруська продукція широко представлена на світових ринках. Кожен десятий трактор і кожен третій багатотонний автомобіль, який продається у світі, - це продукція білоруських підприємств. І таких прикладів багато. Чи це не показник нашого високоінтелектуального потенціалу?", - зазначив дипломат.

Звернувшись до сировинної тематики, він нагадав, що останнім часом Білорусія активно реалізує політику диверсифікації її постачань. "Так, наприклад, ми йдемо з російського ринку металів, закуповуючи його в Україні, тому що там він і якісніший і дешевший", - сказав Василь Долгальов, повідомляє КореспонденТ.net.

Зараз ви читаєте новину «Білорусія звинуватила російські ЗМІ в розпаленні інформаційної війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі