пʼятниця, 18 жовтня 2019 05:15

Білий дім визнав, що тиснув на Україну затримкою військової допомоги

Білий дім визнав, що тиснув на Україну затримкою військової допомоги
Повідомили про затримку військової допомоги для України. Фото: РБК

Затримка президентом Дональдом Трампом військової допомоги Києву в розмірі $391 млн була пов'язана з його проханням до керівництва України розслідувати втручання чиновників в американські вибори 2016-го.

Допомогу США, вже схвалену Конгресом, частково призупинили через припущення Трампа про те, що комп'ютерний сервер Демократичного національного комітету (DNC) знаходився в Україні, заявив виконуючий обов'язки глави Білого дому Мік Малвані, передає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після скандалу з Україною зі свого поста йде міністр енергетики США

За словами Малвані, Трампу було неприємно звертатися до іншої держави по допомогу. До того ж, він думав, що Україна корумпована, і був роздратований тим, що країни Європи надавали мало військової допомоги Україні в боротьбі з підтримуваними Росією сепаратистами у східній частині країни.

25 липня Трамп звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням про "послугу" з приводу пошуку сервера, а також фірми CrowdStrike з Каліфорнії, що спеціалізується на питаннях кібербезпеки. Ця компанія була найнята Демократичним національним комітетом 2016-го для розслідування злому електронних листів Демократичної партії, який, як пізніше з'ясувалося, був здійснений Росією.

Спецслужби США і спеціальне розслідування показали, що саме Росія використовувала злом даних і пропаганду, щоб підтримати кандидатуру Трампа 2016-го.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім визнав, що тиснув на Україну затримкою військової допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі