понеділок, 07 квітня 2014 18:33

Спецтема: Президентські перегони-2014

Безлад у регіонах не є підставою для зриву виборів - Золотарьов

Безлад у регіонах не є підставою для зриву виборів - Золотарьов
Андрій Золотарьов Фото: ua.golos.ua

Зірвати президентські чи вибори мера столиці в Україні може введення надзвичайного, або військового стану. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Золотарьов, коментуючи заяву Бондаренка, що вибори мера та депутатів міськради можуть не відбутися.

"Є загроза, що президентські вибори і вибори мера Києва можуть не відбутися. Умовами для цього може стати введення надзвичайного, або військового стану. Безлад у регіонах - захоплення будівель Служби безпеки та обласних адміністрацій не є достатнім аргументом для того, щоб вибори не відбулися. Хоча ці безлади штовхають країну до ведення надзвичайного стану", - розповів він.

"З точки зору легітимності заява Бондаренка слушна. Треба лояльно підходити до юридичної процедури, до виконання всіх юридичних вимог щодо виборів. Бо зараз є криза легітимності і для центральної влади. Якщо завтра проведемо президентські вибори, то стане питання щодо прийняття Конституції. Якщо проведено вибори і приймемо Конституцію, то виявиться що наступна новообрана влада також не легітимна. І знову треба бути йти на вибори. Можемо опинилась у такій передвиборчій каруселі", - розповів він.

Він зауважив, що зірвати вибори в Україні вигідно тим, хто зараз при владі, або тим, хто гарантовано їх програє.

"Сепаратисти на Сході отримали досить суттєву організаційну місцеву підтримку. У цих акціях грають роль люди не чужі для Ахметова та Єфремова. Для феодалів важливо, що система збереглася і не переглядалася. Щоб не чіпали їх статки і нікому у голову не прийшло відкрити проти них кримінальну справу за махінації чи нецільове використання коштів. Для цього їм треба поторгуватися з владою. А щоб поторгуватися роблять проблему, щоб до них пішли на переговори", - розповів Золотарьов.

Зазначимо, що голова Київської міської адміністрації Володимир Бондаренко заявив, що вибори мера та депутатів Київської міськради можуть не відбутися, якщо завтра Верховна Рада не внесе зміни до закону про місцеві вибори. Причина - відсутні районні територіальні виборчі комісії, нікому підраховувати голоси.

Зараз ви читаєте новину «Безлад у регіонах не є підставою для зриву виборів - Золотарьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі