середа, 18 грудня 2013 18:03

Без затвердженого бюджету уряд не отримає путінські гроші - експерт

Без затвердженого бюджету уряд не отримає путінські гроші - експерт
Фото: iskra-news.info -

Уряд не може отримати російські гроші без затвердженого бюджету на 2014 рік. Через це влада хоче якнайшвидше цей бюджет затвердити.

Про це розповів економіст Володимир Лановий, повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"Партія регіонів хоче узаконити права на розподіл коштів на державні закупівлі, на субсидії, на кредити. По-друге, без затвердження бюджету, в якому передбачений дефіцит, що дозволяє збільшувати внутрішній і зовнішній борг держави, уряд не може отримати російські гроші", - розповів Лановий.

Він зазначив, що за російської участі ніхто не зможе перевірити, зробити експертизу з витрат державних угод.

"Нас ставлять в позицію, коли за нашими спинами буде хтось збагачуватися, складати величезні суми зовнішнього боргу і втрат нашого бюджету. Тому що ми з вами сплачуємо всі боргові платежі і відсотки купуючи товари і сплачуючи податки, мито, акцизи до держбюджету", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко пропонує на базі Євромайдану створити "Народний фронт"

На уточнююче питання журналіста, чи на краще, щоб уряд не приймав бюджет на наступний рік, Лановий відповів: "Уряд, який перебуває в стані недовіри, у стані вимоги про відставку, не може бути суб'єктом отримання великих державних кредитів. Тому що він не несе жодних зобов'язань. По друге, швидке прийняття бюджету без будь-яких обговорень у парламенті і ми не знаємо як знову поділять державні кошти між олігархами, бізнесменами, прибічниками Партії регіонів".

Він зауважив, що невідомо куди підуть 15 млрд російського кредиту і наскільки ці гроші потрібні нашій економіці.

"Думаю, це та частина тіньової сторони, яка для нас абсолютно закрита. Нас вважають тваринками, яким можна кидати подачки", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Без затвердженого бюджету уряд не отримає путінські гроші - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі