пʼятниця, 16 червня 2017 10:15

Без сучасного облаштування кордону з Росією неможливо ефективно боротися з диверсійними групами

Без сучасного облаштування кордону з Росією неможливо ефективно боротися з диверсійними групами
Народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол сказала, що на кордоні з РФ головне мати "очі" та можливість оперативного реагування. Фото: КиевВласть

Облаштування належного міждержавного кордону з Російською Федерацією в Харківській, Сумській та Чернігівській областях дозволить протидіяти контрабанді, проникненню з держави-агресора бандформувань та диверсійних груп.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол під час виїзного засідання Комітету з питань національної безпеки і оборони на прикордонну ділянку Дергачівка-Гоптівка-Журавлівка в Харківській області, де за 2015-2016 роки за рішенням уряду Арсенія Яценюка було облаштовано 163,2 кілометри сучасного кордону.

"Ми маємо дуже серйозне недофінансування цього проекту, яке уже вилилося в дуже серйозну втрату для України. Я маю на увазі Балаклію, наприклад. ДРГ, яке підірвало Балаклію (військовий склад. - Ред.) - це мінус мільярд доларів. А у нас фінансування облаштування кордону, яке унеможливило б такі акції, це 800 мільйонів гривень", - заявила Тетяна Чорновол.

"У багатьох людей є уявлення, що тут має бути якась стіна, якісь гаубиці, якісь кулемети стояти, тобто силова лінія оборони. Насправді це усе немає сенсу, бо це міждержавний кордон з державою-агресором. Воно все впаде після першого нальоту авіації, тому нема сенсу все це укріплювати. Тут головне мати "очі" та можливість оперативного реагування",-- додала народний депутат.

"Наше завдання, щоби на кордоні з РФ не було жодної діри, саме тому не будуть проходити ДРГ. Інше наше завдання - оперативно бачити, що відбувається на кордоні, та передавати цю інформацію, щоби в критичному випадку були задіяні і сили Національної гвардії, і ЗСУ", - підкреслила представник "Народного фронту".

Тетяна Чорновол також повідомила, що раніше ця ділянка кордону України з РФ була суто символічною.

"Дуже важливо зараз зробити в першу чергу кордон між двома державами на тих територіях, які зараз мирні - це Харківська, Сумська та Чернігівська області, які прилягають до Російської Федерації", - пояснила член Комітету з питань національної безпеки і оборони.

Народний депутат заявила, що задоволена побаченими під час візиту рокадними дорогами, металевими парканами, протитранспортними ровами, спостережними вежами та системами відеоспостережень.

"Це є той мінімум, який необхідний", - резюмувала Чорновол.

Зараз ви читаєте новину «Без сучасного облаштування кордону з Росією неможливо ефективно боротися з диверсійними групами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі