пʼятниця, 13 квітня 2007 08:06

Березовський готує в Росії переворот

Опальний російський олігарх Борис Березовській оголосив, що готує революцію в Росії з метою скидання режиму Володимира Путіна.

Він признався, що вже фінансує якихось людей з оточення російського президента, які готуватимуть "палацовий переворот".

"Нам необхідно використовувати силу, щоб змінити цей режим. Його неможливо змінити демократичним шляхом. Без сили і тиску неможливі ніякі зміни ", - заявив колишній російський олігарх, що отримав політичний притулок у Великобританії, в інтерв"ю газеті Guardian.

За словами Березовського, він підтримує контакт з російською політичною елітою, представники якої розділяють його думку про те, що Путін згортає демократичні реформи, централізує владу в своїх руках і порушує конституцію. Імен своїх однодумців Березовський не назвав, заявивши, що інакше їх життя може потрапити під загрозу.

"Коли одна частина (російської) політичної еліти вступить в конфронтацію з іншою частиною політичної еліти - це буде єдиний спосіб змінити режим. Зараз я намагаюсь цьому сприяти", - цитує Березовського Guardian.

За словами бізнесмена, він готовий поділитися "своїм досвідом та ідеологією" зі своїми однодумцями. "Зараз я також роблю і практичні кроки, що здебільшого стосуються фінансів", - розповів Березовський, пише Газета.Ru.


Зараз ви читаєте новину «Березовський готує в Росії переворот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі