вівторок, 29 січня 2013 13:48

Березовець: Якщо ти обрав кар'єру політичного діяча, то в тебе не може бути секретів від суспільства

Березовець: Якщо ти обрав кар'єру політичного діяча, то в тебе не може бути секретів від суспільства
Фото: radiosvoboda.org

Політолог Тарас Березовець переконаний, що пропозиція "регіоналів" засекретити конфіденційну інформацію — є некоректною, тому що політичний діяч свідомо обрав професію, і тому він має бути відкритим суспільству.

Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"В Європі діє принцип, що у політика немає особистого життя, такий же принцип може бути застосований стосовно простих громадян. Це справді пережиток Радянського Союзу, так звана п'ята графа, національність в паспорті, та таке інше. Тобто в Радянському Союзі треба було оприлюднювати цю інформацію", - зауважив він.

Окрім того, на його думку, "те, що стосується політиків, то тут діє чіткий принцип демократичних країн, і якщо ти обрав кар'єру політичного діяча, чи чиновника, то в тебе не може бути секретів від суспільства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк принесе ручку Рибаку, аби той підписав розпорядження про скликання позачергової сесії

"Тому, ця ініціатива є некоректною, ця норма не відповідає стандартам Європейського Союзу, і цим все сказано", - висловив думку Березовець.

Нагадаємо, "регіоналка" Олена Бондаренко зареєструвала у Верховній Раді проект закону про внесення змін до статей 8 і 11 Закону України "Про інформацію" щодо мови інформації та інформації про фізичну особу.

Цим законопроектом зокрема передбачено що не допускаються збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жириновський не заявляв у міліцію з приводу нападу на нього дівчини з капустою

До конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров'я, а також адреса, дата і місце народження.

Зараз ви читаєте новину «Березовець: Якщо ти обрав кар'єру політичного діяча, то в тебе не може бути секретів від суспільства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі