вівторок, 09 січня 2007 17:56

Білорусь і Росія відновили переговори щодо поставок нафти

Міністерство економічного розвитку та торгівлі Росії та делегація Білорусі відновили в Москві переговори щодо поставок російської нафти через білоруську територію. Про це повідомили в прес-службі Посольства Білорусі в Росії.

Білоруську делегацію на переговорах очолює віце-прем`єр-міністр Андрій Кобяков, російську - міністр економічного розвитку та торгівлі Герман Греф.

Нагадаємо, що сьогодні білоруська делегація на чолі із заступником міністра економіки Білорусі Володимиром Найдуновим півтори години чекала початку переговорів у Мінекономрозвитку РФ, проте переговори так і не відбулися. Також сьогодні вранці на переговори до Москви вилетів віце-прем`єр-міністр Білорусі Кобяков.

Одночасно Президент Росії Володимир Путін провів нараду за участю представників російського уряду про поставки російської нафти європейським споживачам.

Прокачування нафти нафтопроводами РУП "Гомельтранснефть Дружба" було припинене 8 січня. Білоруська сторона мотивувала припинення транзиту тим, що російська компанія "Транснефть" перемістила сиру нафту через митний кордон Білорусі без митного декларування й сплати відповідного мита.

До 1 січня поставки нафти з Росії до Білорусі були звільнені від експортних зборів. Із січня Росія ввела мито на поставку нафти в розмірі 180,7 дол/т. У відповідь Білорусь із 1 січня 2007 р. ввела мито в розмірі 45 дол/т на транспортування російської нафти територією країни, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь і Росія відновили переговори щодо поставок нафти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі