вівторок, 09 жовтня 2007 11:36

Батько Курочкіна: "Я знаю, як діяти, щоб Україні теж було несолодко"

Батько вбитого російського бізнесмена Максима Курочкіна Борис Курочкін вважає "верхом цинізму" апеляційну скаргу Київської прокуратури на рішення Святошинського райсуду Києва про невинуватість його сина.

Про це пише Комерсант-Україна, зауважуючи, що Борис Курочкін дізнався про відповідну скаргу прокуратури від кореспондента.

"Якщо Київ так хоче, я знаю, як діяти, щоб Україні в цілому теж було несолодко", – заявив бутько вбитого бізнесмена.

"Це верх цинізму, зухвальства і нахабства. Мій уряд це вбивство так не залишить. Я впевнений у Путіні, якого він підтримував і який, очевидно, просто не встиг його витягти", - додав він.

Зі свого боку прокурор Києва Євген Блажівський пояснив, що прокуратура подала апеляційну скаргу, оскільки вважає рішення Святошинського райсуду необ"єктивним.

"Зрозуміло, що пан Курочкін вже не може бути покараний, тому що він пішов з життя. Але правда має бути правдою", – заявив Блажівський.

"Потерпілий має знати, що людину, яка порушила його права, покарано. Живий він чи мертвий – не має значення", - додав він.

За словами Блажівського, йому важко було підписувати апеляційні документи, що стосувалися загиблого, оскільки "він не може захистити себе сам".

Адвокат Максима Курочкіна Василь Діденко у понеділок сказав, що передбачав подібний розвиток подій. За його словами, наступний повторний розгляд продовжиться близько трьох місяців.

Як відомо, у понеділок прокуратура Києва подала апеляційну скаргу на рішення Святошинського райсуду, який визнав Максима Курочкіна невинуватим у здирництві.

Курочкін звинувачувався у здирництві 10 тис. дол. у українського підприємця Олександра Лемешка, однак 27 березня його було застрелено зі снайперської гвинтівки на виході з будівлі Святошинського райсуду.

На завершенні справи "для онуків" наполіг батько підприємця Борис Курочкін. 

Зараз ви читаєте новину «Батько Курочкіна: "Я знаю, як діяти, щоб Україні теж було несолодко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі