понеділок, 16 вересня 2013 16:38

"Батьківщина" вимагає від Королевської виплатити зарплати та соцдопомогу

"Батьківщина" вимагає від Королевської виплатити зарплати та соцдопомогу
Фото: ua.korrespondent.net

"Батьківщина" вимагає від Міністерства соціальної політики вжити дієвих заходів для ліквідації заборгованості з виплати зарплати та відновити своєчасну виплату соціальної допомоги.

Про це йдеться в заяві партії, передає прес-служба "Батьківщини".

"За даними Держкомстату, станом на 1 січня 2013 заборгованість із виплати зарплати була 893,7 млн.грн., а вже станом на серпень 2013 заборгованість становила 985,4 млн.грн. Слід нагадати, що перше доручення міністрові соцполітики від уряду стосувалося саме заборгованості із виплати зарплати. Але віз зарплатних боргів і нині там", - йдеться в повідомленні.

Окрім того в партії наголосили, що "заборгованість із зарплат не тільки не зменшена, а й зросла майже на 92 млн. грн".

"До того ж, українцям масово затримують соціальні виплати. Фонд із тимчасової непрацездатності затримує виплату лікарняних та декретних, а Фонд зайнятості невчасно виплачує соціальну допомогу з безробіття. Затримка виплат становить півтора–два місяці. "Батьківщина" нагадує керівникові мінсоцполітики про необхідність припинити "мріяти", роздавати обіцянки і займатися саморекламою. Міністерство зобов'язане зупинити наростання соціальних боргів держави перед громадянами України, або його очільниця має визнати власну неспроможність і подати у відставку", - резюмували в "Батьківщині".

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" вимагає від Королевської виплатити зарплати та соцдопомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі