середа, 05 жовтня 2016 15:43

"Батьківщина" вимагає розслідувати зловживання у Держводагентстві

Фракція "Батьківщина" вимагає від Генпрокуратури, СБУ та МВС провести розслідування за результатами перевірки аудиторською службою обласних відділень Державного водного агентства України.

Автор: фото: batkivshchyna.lviv.ua
  Народний депутат від "Батьківщини" Сергій Євтушок
Народний депутат від "Батьківщини" Сергій Євтушок

Про це заявив народний депутат від "Батьківщини" Сергій Євтушок на брифінгу у Верховній Раді.

"Державна аудиторська служба виявила фінансові порушення на загальну суму понад 77 мільйонів гривень у Держводагентстві за час керівництва Ірини Овчаренко, яка обіймала посаду виконувача обов'язків голови. Сьогодні вона бере участь у конкурсі, щоб отримати цю посаду вже не у статусі в.о.", – розповів Євтушок.

Він наголосив, що фракція "Батьківщина" вимагає від ГПУ та інших правоохоронних органів, які мають повноваження у сфері боротьби з корупцією, провести детальне розслідування на основі даних аудиторських фірм, не допустити до конкурсу Ірину Овчаренко та відкрити адміністративну і карну справи стосовно її діяльності.

"Зафіксовані зловживання є традиційними – безпідставне направлення коштів на консультаційні послуги, завищення вартості будівельних та інших видів робіт, необґрунтоване списання дебіторської заборгованості споживачів за фактично надані послуги з постачання води і заниження вартості цих послуг тощо", – уточнив член фракції "Батьківщина".

Зокрема, найбільше порушень і зловживань зафіксовані в Миколаївській, Київській і Харківській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" запустила мережу антирейдерських штабів по всій країні

За інформацією Євтушка, призначення Ірини Овчаренко на посаду керівника Держводагентства лобіює нардеп Сергій Березенко, один із новообраних заступників голови фракції БПП.

"Ми повинні продовжувати боротьбу з корупцією. Коли, прикриваючись прозорим конкурсом, народні депутати намагаються просувати корупціонерів. Це ганьба для країни", – підсумував парламентар.

Народний депутат від "Батьківщини", екс-губернатор Херсонщини Юрій Одарченко, виступаючи з трибуни ВРУ, заявив про неефективну роботу керівництва Держводагентства і звернувся до міністра екології з проханням принципово підійти до нових кадрових призначень.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" вимагає розслідувати зловживання у Держводагентстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі