вівторок, 22 березня 2011 11:44

Батьків дітей донецьких шкіл, які закриваються, не пускають до Києва

Батьків дітей донецьких шкіл, які закриваються, не пускають до Києва

Представників батьківських комітетів зі шкіл Донеччини, які перебувають під загрозою закриття, не пускають до Києва на прес-конференцію, присвячену цій проблемі.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", одна з координаторів батьківської групи заявила, що до двох представників батьківського комітету на роботу завітали невідомі, які провели "профілактичні бесіди" з роботодавцями. Після такої розмови батькам було відмовлено у вихідному для поїздки на прес-конференцію до Києва.

Поряд з тим, незважаючи на тиск, четверо батьків таки приїдуть на прес-конференцію, яка відбудеться 23 березня об 11:30 в інформагенції УНІАН.

Слід зазначити, що у прес-конференції візьмуть участь представники батьківських комітетів ЗОШ № 3 та ЗОШ № 17 міста Макіївка, ЗОШ № 111 Донецька, які розкажуть про спроби та справжні причини закриття шкіл місцевими чиновниками.

Нагадаємо також, що незважаючи на неодноразові протести батьків учнів та вчителів, численні звернення громадськості до чиновників на місцевому та національному рівні, за даними представників батьківських комітетів, необдумані рішення місцевих органів влади про закриття українських шкіл № 111 і № 136 м. Донецька, № 17, № 44 і № 77 м. Макіївки, № 3 м. Лисичанська, № 15 м. Красний Луч залишаються не скасованими.

Враховуючи викладене, "Наша Україна" виступила з вимогою до президента України особисто втрутитися в цю проблему і не допустити закриття перелічених вище українських шкіл та грубого порушення мовних та освітніх прав громадян України.


Зараз ви читаєте новину «Батьків дітей донецьких шкіл, які закриваються, не пускають до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі