понеділок, 04 квітня 2011 17:42

Барак Обама йде на другий термін

Барак Обама йде на другий термін

Президент США Барак Обама розпочинає боротьбу за переобрання на другий термін на виборах 2012 року. Напередодні джерела в Демократичній партії повідомили, що необхідні для участі в президентській гонці папери можуть бути подані у Федеральну виборчу комісію вже в понеділок.

Між тим на передвиборчому сайті Барака Обами сьогодні з'явився перший агітаційний відеоролик. Сам президент там до виборців не звертається: героями сюжету стали прості американці, які готові підтримати кандидатуру Обами.

Сам Обама публічно оголосить про своє рішення, швидше за все, 14 квітня в Чикаго на партійному заході. Поки ж Обама порозумівся зі своїми прихильниками за допомогою електронного листа.

"Ми робимо це зараз, тому що політика, в яку ми віримо, не починається з дорогих телереклам та феєричних шоу, але з вас - людей, які організовують квартал за кварталом, які розмовляють зі своїми сусідами, товаришами по службі і друзями. Але для вибудовування такої кампанії потрібен час", - йдеться в його посланні.

Політичні спостерігачі очікують, що організатори кампанії Обами зберуть рекордно високу суму пожертвувань: вона досягне мільярда доларів. Минулого разу, балотуючись у президенти в 2008 році, Обама зібрав 750 мільйонів. Між тим єдиний кандидат від республіканців, основних суперників демократів, поки не знайшовся.

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама йде на другий термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі