понеділок, 12 червня 2017 10:12

Банкова поставила крапку в дискусіях про Антикорупційний суд

Банкова поставила крапку в дискусіях про Антикорупційний суд
В Адміністрації президента підтримують ідею створення антикорупційного суду. Фото: dt.ua

В Адміністрації президента підтримують ідею створення Антикорупційного суду, і тепер саме Верховна Рада має розглянути це питання.

Про це повідомила прес-служба АП, пише "Українська правда".

"Питання створення Антикорупційного суду - дуже важливий етап судової реформи в Україні, яка веде до створення моделі функціонування судової влади, яка б задовольнила суспільний запит на справедливий суд", - зазначили в АП.

"У липні 2016-го президент Петро Порошенко підписав нову редакцію закону "Про судоустрій і статус суддів", який дозволить реалізувати положення прийнятих парламентом змін до Конституції України (щодо правосуддя). Цей документ передбачає створення Вищого антикорупційного суду", - наголосили в АП.

"Нині на розгляді Верховної Ради перебуває законопроект "Про антикорупційні суди", - додали в АП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді розповіли, як судді катаються в Росію і збираються "косити бабло"

22 травня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що він проти створення Вищого антикорупційного суду і за створення спеціалізованої палати при суді, який існує.

На створенні Антикорупційного суду наполягає НАБУ.

У Верховній Раді зареєстрували проект закону про відмову від створення Вищого антикорупційного суду. Автор законопроекту нардеп від БПП.

Зараз ви читаєте новину «Банкова поставила крапку в дискусіях про Антикорупційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі