субота, 22 березня 2008 14:03

Банкіри вважають ажіотаж навколо долара спекулятивним

В Україні падає курс готівкового долара.

У київських обмінних пунктах валюти його купують за 4 гривні дев"яносто копійок, тоді як офіційний курс Нацбанку незмінний вже кілька років – п"ять гривень п"ять копійок за долар.

Разом із тим, українські банкіри запевняють, що це тимчасове явище і закликають людей не панікувати.

Банкіри вважають, що на готівковому валютному ринку України зараз ажіотажні настрої.

Це стосується як американського долара, так і євро. Про єдину європейську валюту говорять – на неї зараз підвищений попит, незважаючи на те, що на міжнародних ринках останніми днями позиції євро щодо долара послабшали.

Експерти єдині в думці щодо перспективи падіння в Україні готівкового курсу долара до кінця кварталу. У деяких регіонах вони прогнозують зміцнення української національної валюти до 4,5 гривень за долар, хоча цей курс вони називають спекулятивним, а економічно обґрунтованим - на рівні 4,9 гривень.

Банкіри також констатують дефіцит гривневих ресурсів у банківській системі України. І запевняють, що для їх поповнення банки активно реалізують долари, що створює ситуацію надмірної пропозиції на ринку, повідомляє BBC.

Зараз ви читаєте новину «Банкіри вважають ажіотаж навколо долара спекулятивним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі