пʼятниця, 09 лютого 2018 18:09

Бандеру боялися, тепер "Слава Україні" говорять на кожному кроці - "свободівець"

Бандеру боялися, тепер "Слава Україні" говорять на кожному кроці - "свободівець"
До націоналістів не дослухалися, тепер навіть влада використовує гасло "Слава Україні", говорить "свободівець" Юрій Сиротюк. Фото: Назарій МАЗИЛЮК

Українські націоналісти мають ідейний багаж, тепер його використовує навіть діюча влада. Про це заявив директор Недержавного аналітичного центру "Українські студії стратегічних досліджень", член ВО "Свобода" Юрій Сиротюк на п'ятих Бандерівських читаннях.

"Хочу нагадати тему перших читань - початок лютого 2014 року. Тоді взяли книжку Бандери і розповідали учасникам Революції гідності, що революція - це не все спалити і знищити. Це якісний творчий, позитивний процес змін на користь більшості українців. На жаль, тоді до нас не дослухалися. Боялися Бандери, хоча сьогодні всі вітаються: "Слава Україні", а бойові червоно-чорні прапори активно використовуються на фронті. Навіть прем'єр-міністр скопіпастив наше рішення у попередньому парламенті і хоче ввести вітання "Слава Україні". Але бандерівщина - це не тільки зовнішні ознаки. Це думки, концепції, візія майбутнього, зокрема зовнішньополітичного", - сказав він.

Немає жодної європейської країни, яку б в умовах зовнішньої агресії ворога не рятував націоналізм, зауважив Сиротюк.

"Наша національно-визвольна революція не закінчена. Вона триває як мінімум 100 останніх років", - додав "свободівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банкова може розіграти дострокові вибори - Тягнибок

"Чи знають українські посли і наше зовнішньополітичне відомство довготермінові цілі? Чи просто хочемо бути бідним родичем і відпавши від Росії до когось пристати? Будучи ключовою країною в Європі.

Націоналісти мають стратегію, яка поверне Україні суб'єктність і виведе із Іловайського котла, Мінських договорняків і дозволить зберегти ідентичність", - сказав Сиротюк.

У п'ятницю, 9 лютого, у колонній залі Київської міської ради проходили п'яті Бандерівські читання. Їх організував недержавний аналітичний центр "Українські студії стратегічних досліджень" і Науково-дослідний інститут українознавства. На фахову дискусію зібралися науковці, політики, політологи, дипломати, філософи та учасники війни на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Бандеру боялися, тепер "Слава Україні" говорять на кожному кроці - "свободівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі