четвер, 28 лютого 2008 10:01

Балогу хотіли вигнати з "Нашої України" до його рішення піти з НУНС

Політрада партії "Народний Союз "Наша Україна" мала намір на засіданні 1 березня розглянути питання про виключення з лав партії голови секретаріату президента Віктора Балоги.

Про це сказало джерело газети "Комерсант-Україна" у секретаріаті президента.

"Думаю, виходом із НСНУ Балога зробив крок на випередження – 1 березня на засіданні ради партії мало бути розглянуто питання про його виключення", - сказало джерело.

Як відомо, 15 лютого Балога заявив про свій вихід із "Нашої України". Слідом за ним 19 лютого заяву про вихід із партії написав заступник голови секретаріату президента Роман Безсмертний, а також 5 депутатів "НСНУ": Михайло Полянчич, Ігор Кріль, Віктор Тополов, Оксана Білозір і Василь Петьовка.

27 лютого з "НСНУ" вийшов глава Херсонської облдержадміністрації Борис Сіленков, зазначивши, що має намір брати участь у створенні нової пропрезидентської партії.

Видання вважає, що це – лише початок процесу виходу губернаторів з партійних лав. "Арсен Борисович (Аваков, глава Харківської ОДА) оголосить про своє рішення в суботу, після засідання політради партії", - сказала прес-секретар губернатора Наталя Станько.

Раніше про можливість свого виходу з "НСНУ" заявив голова Дніпропетровської ОДА Віктор Бондар – якщо на основі блоку "НУ-НС" не буде створена єдина партія.

Водночас, видання зазначає, що далі інтригуючих заяв про створення нової пропрезидентської партії справа поки не пішла, і політичні соратники Балоги зараз під будь-яким приводом уникають розмов на цю тему.

Нічого конкретного про нову партію не змогли сказати й опитані "Комерсантом" лідери партій блоку "Наша Україна – Народна самооборона". "Подробиці політичного проекту Віктора Балоги мені невідомі", - в один голос відповідають вони.

Раніше з боку учасників блоку "НУ-НС" звучали заяви про те, що Балога має намір створити новий пропрезидентський політичний проект. Зокрема, говорилося про створення партії на основі організації "Гарт", якою керує соратник Балоги Кріль.

У прес-службі Кріля "Комерсанту" сказали: "Можливо, до кінця тижня ми виступимо з відповідною заявою (щодо створення партії)".

Між тим політичні соратники Балоги роблять усе можливе, щоб інтерес громадськості до нового політичного проекту не слабшав, що, на думку "Комерсанта", може свідчити про намір відвернути увагу ЗМІ від справжніх планів Балоги або реальних причин його виходу з партії.

Водночас, депутат від "НУНС", що побажав залишитися неназваним, вважає: "Ціль Балоги – дестабілізувати фракцію "НУ-НС" і тим самим створити ще одну перешкоду на шляху ухвалення програми уряду Юлії Тимошенко".

За матеріалами: Українська правда, Коммерсант.

Зараз ви читаєте новину «Балогу хотіли вигнати з "Нашої України" до його рішення піти з НУНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі