понеділок, 28 липня 2008 13:38

Балога: Тимошенко вже зробила перший транш оплати Компартії за надані послуги

По завершенні парламентських канікул, цілком імовірно, у Верховній Раді може утворитися нова коаліція з фракцій БЮТ, Компартії та частини фракції блоку НУНС.

Таку думку висловив глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба секретаріату.

За його висновками, підставами для втілення такого сценарію є останні голосування у ВР щодо резолюції про недовіру Кабінету Міністрів і змін до Держбюджету, активні непублічні консультації між представниками обох політичних сил та очевидний дрейф частини депутатів від НУНС на сторону БЮТ.

На думку Балоги, показовою є роль фракції комуністів у неприйнятті Радою рішень із питань, які мали важливе значення для Кабінету Міністрів під керівництвом Тимошенко.

"Прем"єр-міністр вже зробила перший транш оплати Компартії за надані послуги, призначивши нещодавно партійних функціонерів на високі посади в МВС і Держлісгоспі", - зазначається в повідомленні.

Водночас, на думку Балоги НУНС уражений внутрішніми протиріччями, оскільки значна частина депутатів вже давно не приховує свого тяжіння до БЮТ, а керівництво фракції нічого не змогло протистояти таким відцентровим явищам.

"Блоку НУНС варто згадати недавні події 2006 року, коли соціалісти на чолі з Морозом пішли на корисливу зраду ідей і принципів Майдану та здалися на милість Партії регіонів. Зараз у коаліції в ролі зрадників демократичних цінностей опиняється БЮТ, який зі своїх кон"юнктурних міркувань все частіше йде на ситуативні союзи з комуністами - виразниками ідеології, яка суперечить інтересам незалежності України та основам демократії", - заявляє Балога.

"Тобто всередині демократичного табору зараз тривають процеси, які дзеркально відображають події дворічної давнини. Перед цілком реальною загрозою нової зради в нинішній коаліції "НУ-НС" потрібно зробити необхідні висновки, оскільки виборці не голосували за потенційних зрадників, а "нашоукраїнці" вибороли представництво у Раді, серед іншого, як майбутні учасники демократичної більшості", - додав він.

Балога також заявив, що БЮТ "фактично підтримує позиції депутата Жванії у справі про отруєння" Ющенка.

На його думку, підтримуючи Жванію, БЮТ і Тимошенко у такий спосіб зміцнюють позакоаліційні сили, повідомляєУкраїнська правда.

Зараз ви читаєте новину «Балога: Тимошенко вже зробила перший транш оплати Компартії за надані послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі