пʼятниця, 21 березня 2008 16:01

"Балога став подразником і конкурентом не тільки для Тимошенко"

Частина політиків, які критикують Балогу, розраховують замінити його своїм впливом на Президента, інша частина використовує критику для того, щоб пояснити свій відхід до нових кумирів, відзначив експерт.

"Балога став подразником і конкурентом не тільки для Тимошенко, але і для багатьох амбіційних політиків, що мали намір використовувати період президентства Ющенко для власної кар"єри, - стверджує в коментарі "ForUm"у" президент Центра соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв. - Нинішня ситуація свідомо розігрується частиною політиків з НУНС, тому що багатьом не вигідний сильний Ющенко, і багато хто не згоден, що Ющенко буде просувати у владу людей, яким він довіряє. А він довірять Балозі і готовий просувати його далі".

"Вимога "Народної самооборони" - це своєрідний ультиматум напередодні сутички за Київ. Якщо цей ультиматум Ющенко відкине, він підштовхне частину коаліціантів до консолідації навколо альтернативного лідера - Юлії Тимошенко. Якщо він погодиться на цей ультиматум, то поверне собі позиції слабкого Президента, і численні групи впливу будуть користуватися президентською владою у своїх інтересах, - підсумував політолог. - От у таку несприятливу "вилку" поставили Ющенка його колишні соратники".

Зараз ви читаєте новину «"Балога став подразником і конкурентом не тільки для Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі