четвер, 10 квітня 2008 16:43

Балога розповів про земельні схеми Тимошенко

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що земельні аукціони, пропоновані урядом Юлії Тимошенко суперечать законодавству та формують величезне поле для багатомільярдних зловживань.

Про це йдеться в його заяві, поширеній у четвер.

"За змістом і способами земельні аукціони, які пропонував проводити Кабінет Міністрів, тотожні корупційним тендерним закупівлям", - вважає Балога.

"Немає нічого дивного в тому, що Кабмін приймає постанову про аукціони з продажу землі, а прем"єр-міністр говорить про існування земельної мафії. Можна припустити, що керівник уряду просто хоче цю мафію очолити", - заявляє керівник президентського секретаріату.

За його словами, в розпорядженні Тимошенко є інструмент у вигляді Державного агентства земельних ресурсів.

"Його очолює ставленик БЮТ Володимир Воєводін - близький друг і бізнес-колега сумновідомого бютівського землевласника, народного депутата Богдана Губського. Кабінет Міністрів через це агентство намагається створити механізм ручного перерозподілу землі. Кому це вигідно? Відповідь на це питання зрозуміла", - зазначив Балога.

Керівник Секретаріату відзначив, що у земельних питаннях уряд фактично перебрав повноваження місцевого самоврядування.

"Органи влади в регіонах, обрані місцевими громадами, не можуть приймати жодних рішень щодо продажу землі. Це призводить до значного скорочення інвестицій, зменшенні капіталовкладень в основні фонди. Втрати від такої урядової політики обраховуються цифрами з багатьма нулями", - зазначає Балога.

"Тимошенко та її прихильники заявляють, що домагатимуться поновлення урядової постанови щодо земельних аукціонів. Зрозуміло, що позиція президента не зміниться. Отже, Прем"єр-міністр свідомо провокує конфлікт із главою держави", - зауважує керівник секретаріату президента.

"Це той випадок, коли особистий інтерес несумісний із демократичними поглядами. Тимошенко варто добре подумати, чим це обернеться для суспільства і країни. Не треба намагатися обіграти президента - це безперспективно", - наголосив Балога.

Зараз ви читаєте новину «Балога розповів про земельні схеми Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі