понеділок, 23 червня 2008 15:21

Балога: "Шпилька у бік президента вколола прем"єра"

Балога: "Шпилька у бік президента вколола прем"єра"

Глава секретаріату президента Віктор Балога "висловив обережний оптимізм" щодо здатності прем"єр-міністра Юлії Тимошенко та БЮТ до ведення продуктивного діалогу з позицій розуміння та відповідальності.

На його думку, "нинішні проблеми в опозиції походять не від спікера, не від президента, а від затятої непоступливості БЮТ та його лідера з багатьох важливих питань діяльності парламенту і уряду".

Дуже часто Верховна Рада "стає заручником кон"юнктурних прагнень БЮТ, як це було, зокрема, у день запланованого оголошення щорічного послання президента чи в тривалому протистоянні навколо керівництва Фонду держмайна", повідомляє прес-служба президента.

На користь своїх припущень Балога навів той факт, що прем"єр не дозволила включити в склад офіційного делегації, яка разом із президентом відбула до Португалії, нікого з міністрів, які відповідають за вирішення соціально-економічних питань.

"По суті це означає, що уряд відвернувся від мільйонів заробітчан, які чекають допомоги своєї держави в розв"язанні чутливих для них проблем", - зазначив керівник секретаріату.

На його думку, "шпилька у бік президента, таким чином, вколола прем"єра".

"Заяви Тимошенко під час останнього візиту в Брюссель щодо наміру вирішувати політичні питання через заклик до народу по допомогу також містять у собі потенційну енергію дестабілізації ситуації в країні", - зауважив Балога.

"Усе це - чергові свідчення того, що діалог щодо врегулювання внутрішньокоаліційних протиріч не буде легким", - додав він.

Балога підкреслив, що перспективи демократичної коаліції залежать виключно від волі лідерів тих політичних сил, які її сформували, за особливої консолідуючої ролі голови Верховної Ради Арсенія Яценюка.

Саме на них лягає вся повнота відповідальності за подальший перебіг подій у парламенті, додав глава секретаріату, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Балога: "Шпилька у бік президента вколола прем"єра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі