четвер, 06 березня 2008 08:27

Балога про свої повноваження, критику Тимошенко та інтриги проти нього

Балога про свої повноваження, критику Тимошенко та інтриги проти нього
Глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що вся діяльність секретаріату спрямовуватиметься тільки на забезпечення конституційних повноважень і обов"язків Глави держави.

Про це йдеться в коментарі Балоги, поширеному прес-службою секретаріату в середу.

"Спроби протидії виконанню Секретаріатом його функцій неприпустимі, а нехтування публічно оголошеною позицією – марні", - заявляє він.

"Намагання обмежити прерогативи Секретаріату безперспективні: ми й надалі виконуватимемо контрольні, аналітичні й комунікативні завдання", - наголосив Балога.

Він також зазначив, що "не має основи теза про цілеспрямовану критику уряду з боку СП".

Він також наголосив, що всі зауваження секретаріату, які стосувалися діяльності Кабміну, прямо випливають із прав і повноважень Президента, закріплених у Конституції.

"У цьому зв"язку звертаю увагу, що Глава держави дотримувався досить жорсткої лінії стосовно попереднього складу Кабміну у випадках, коли уряд приймав рішення поза межами законодавства і всупереч національним інтересам", - зазначив Балога.

"Наголошую: президент Віктор Ющенко та його секретаріат ніколи не застосовують у своїй діяльності подвійні стандарти", - зазначив він.

Балога також вважає, що віднедавна стало ознакою хорошого тону, навіть модно вбачати скрізь присутність волі та розуму керівника секретаріату.

"На нього ж автоматично і покладається відповідальність за все. Порідшали ряди "Нашої України" - це Балога підбив партійців написати заяви про вихід. Порушив нахабно правила дорожнього руху високий чин із даішної "Кобри" - це Балога його направив і середнього пальця підняв", - зазначив він.

"Не відпускають бензин на заправках "Укрнафти" - тому не тендерний безлад причиною, це Балога змови плете. Партія регіонів Раду блокує - а Балога їм кульки надимає", - поскаржився Балога.

"Навіть цього шорт-листа достатньо, аби зрозуміти абсурдність усіх дутих закидів. Так можна дійти до звинувачень в глобальному потеплінні чи інших катаклізмах", - додав він.

Балога також зауважив, що причиною цього є те, що секретаріат займає "активну, принципову і дієву позицію з важливих для країни питань".

"Ми не будемо млявими, апатичними, бездіяльними спостерігачами, а особливо тоді, коли йдеться про національні інтереси", - наголосив він.

"Однак закликаю і політиків, і експертів, і журналістів аналізувати суть, а не настрої; відрізняти причини від наслідків; оцінювати за діями, а не їх інтерпретаціями; читати тексти, а не шукати дарма підтексти", - зазначив Балога.

"Упевнений, що тоді завжди матимемо ясну картину того, що відбувається, і реальної ролі в цьому конкретного політика чи державного діяча", - додав він, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Балога про свої повноваження, критику Тимошенко та інтриги проти нього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі