вівторок, 17 липня 2007 15:55

Балога про Рудьковського: "Цей член уряду ображався, коли Ющенко вказав на його некомпетентність"

Глава Секретаріату Віктор Балога вважає, що Кабінет Міністрів повинен ініціювати звільнення міністра транспорту й зв"язку Миколи Рудьковського після того, як 16 липня у Львівській області 15 залізничних цистерн зійшли з рейок і спалахнули.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Балога нагадує, що Президент Віктор Ющенко вже вказував на некомпетентність Рудьковського для тієї посади, яку він займає.

"Цей член уряду ображався, коли глава держави вказав на його невідповідність займаній посаді. Час підтвердив, що Президент зробив правильне зауваження. Щодо вчорашнього інциденту на Львівщині Кабінет Міністрів повинен зробити адекватні висновки й прийняти відповідні рішення. Відставка Рудьковського могла б стати одним з таких рішень. Життя й здоров"я людей не можуть бути заручниками непрофесіоналізму однієї людини", - сказав Балога.

Він акцентує на тому, що події на залізниці стали частими останнім часом.

"Аварій все більше, але високопоставлені посадові особи не понесли за цієї ніякої відповідальності й незворушно коментують чергові катастрофи", - сказав глава Секретаріату.

Він також запевняє в тому, що Ющенко в повному обсязі поінформований про аварію у Львівській області, а прем"єр-міністр Віктор Янукович доповідав йому про можливі причини й перші заходи, які були початі.

16 липня о 16:55 у Буському районі Львівської області на перегоні "Красне-Ожидів" зійшли з колії й перекинулися 15 цистерн із жовтим фосфором товарного поїзда N 2005 (усього в складі поїзда було 58 вагонів), у результаті чого сталося загоряння вагонів.

Під час гасіння пожежі утворилася хмара із продуктів горіння (зона ураження близько 90 кв. км).

За цим фактом Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Балога про Рудьковського: "Цей член уряду ображався, коли Ющенко вказав на його некомпетентність"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі