пʼятниця, 14 березня 2008 08:07

Балога пояснив, чому Черновецького усунули

Указ про відсторонення Леоніда Черновецького від виконання повноважень голови Київської міської державної адміністрації має на меті з`ясувати всі спірні моменти в діяльності мера Києва.

Так прокоментував Указ Президента голова його секретаріату Віктор Балога.

За його словами, протягом 15 днів має бути проведене службове розслідування за обставинами, які викладені у поданні Кабінету міністрів як підстави для звільнення голови КМДА. Серед них - невиконання службових обов`язків, порушення Конституції і законодавства.

Утворено спеціальну комісію для проведення службового розслідування на чолі з віце-прем`єр-міністром Іваном Васюником. До її складу увійшли урядовці, народні депутати з фракцій коаліції та опозиції (Партії регіонів, БЮТ, блоку "Наша Україна - Народна самооборона" та блоку Володимира Литвина), представники правоохоронних органів, Секретаріату Президента, місцевої влади.

Як зазначив Балога, мета президентського указу - перевести всі суперечки навколо діяльності голови КМДА з політичної у правову площину, зняти надмірну напругу в цьому питанні.

"Склад утвореної комісії, політичне представництво дадуть змогу об`єктивно вивчити всі аспекти діяльності столичного градоначальника, насамперед, з`ясувати обгрунтованість інкримінованих йому порушень. Прізвище Черновецького давно викликає резонанс, причому як з негативним, так і позитивним знаками. Комісія має встановити міру правди в обвинуваченнях на його адресу, які, на думку уряду, є достатньою підставою для звільнення з посади. Висновки комісії буде важко поставити під сумнів саме з огляду на її склад, в якому дотримано баланс між фаховістю та політичними мотивами", - вважає керівник секретаріату Президента.

Зараз ви читаєте новину «Балога пояснив, чому Черновецького усунули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі