четвер, 12 липня 2007 10:39

Балога поступиться Кличку місцем в першій десятці мегаблоку НУ-НС

На закритому засіданні політради блоку "Наша Україна-Народна самооборона" у четвер будуть обговорюватися принципи формування виборчого списку, а також можливі зміни в першій десятці блоку.

Як пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на свої джерела, у другу п"ятірку списку може ввійти депутат Київради Віталій Кличко.

Джерело нагадує, що відразу ж після оприлюднення першої десятки списку блоку президент Віктор Ющенко попередив членів НУНС, що в десятку можуть увійти "ще деякі видатні люди".

На його думку, говорячи про "видатних людей", президент мав на увазі саме Кличка, який нібито обговорює можливість участі в списку напряму з президентом. При цьому вести переговори з іншими лідерами НУ-НС Кличко нібито відмовляється.


"Це пов"язано з його попереднім невдалим досвідом переговорів із блоком", - сказав співрозмовник видання, додавши, що Кличко намагався домовитися про співробітництво з блоком ще кілька місяців назад, але зіштовхнувся з опором із боку Юрія Луценка.

За інформацією "Комерсанта", відносини між ними ускладнені тим, що Кличко має намір балотуватися на посаду мера Києва, на яку за різними свідченнями претендують чи то сам Луценко, чи то член "Народної самооборони" Микола Катеринчук.

"Кличко піде в список, тільки якщо одержить гарантію підтримки на виборах мера. Це його пріоритет. Переговори проходять завершальну стадію, і є непогані шанси на їхнє успішне завершення. Президент давав зрозуміти, що в нього є домовленість з кимось із першої десятки про те, що Віталію поступляться місцем", - повідомив співрозмовник видання.

У той же час, в оточенні Кличка вважають, що лідер блоку свого імені "може претендувати тільки на провідні позиції в списку", і друга п"ятірка цим критеріям не відповідає.

"Я чула, що можливі зміни (у першій десятці блоку). І знаю, що туди може ввійти Кличко. Незрозуміло тільки, замість кого. Точно знаю, що мова не йде про моє місці. Зі мною на цю тему не говорили", - заявила член НУ-НС Ольга Герасим"юк.

Видання припускає, що своїм місцем в десятці Кличку може поступитися голова секретаріату президента Віктор Балога, що підтвердили й в оточенні Кличка.

За словами члена президії партії "Наша Україна" Павла Жебрівського, оприлюднена перша десятка НУ-НС є "не більш ніж пропозицією нашого виборчого штабу, а сам виборчий список, і перша десятка зокрема, буде сформований керівними органами блоку і затверджений на міжпартійному з"їзді".

"Зміни будуть вноситися ще неодноразово, тому обговорювати конкретні кандидатури поки рано", - зазначив він. 

Зараз ви читаєте новину «Балога поступиться Кличку місцем в першій десятці мегаблоку НУ-НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі